We werken altijd met de beste kwaliteit

We gebruiken altijd duurzaam, lang houdbare materialen. Daarbij ben je verzekerd van topkwaliteit waarbij we je een garantie bieden tot 30 jaar! Bekijk hieronder de materialen welke we gebruiken voor het bouwen van jouw speelprikkel!

Gelamineerd Grenenhout (FSC)

Gelamineerd scandinavisch grenen met een afmetingen van 90 mm x 90 mm. Eersteklas FSC hout van topkwaliteit: zonder kwasten, uniforme kleur, rechte nerf. Geschuurd, geïmpregneerd en gelakt tijdens een productieproces in meerdere fasen. Aan de bovenkant beschermd met duurzame kunststof afdekkappen en aan de onderkant met thermisch verzinkte stalen ankers, die het hout beschermen tegen direct contact met de grond, en dus de ontwikkeling van rot voorkomen, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Robiniahout (FSC)

Robiniahout is zeer robuust en wordt ook wel het hardhout van Europa genoemd. Dit FSC hout kenmerkt zich door een zeer grillige manier van groeien waardoor speeltoestellen al snel een natuurlijk en avontuurlijk karakter krijgen. Robinia heeft duurzaamheidsklasse 1 tot 2 en doordat alleen kernhout gebruikt wordt in onze producten zijn de stammen vrij van oersterk spinthout. Robinia verkleurt en is vatbaarder voor scheurvorming waarmee met onderhoud rekening gehouden dient te worden.

Stalen Componenten

De Stalen toestellen zijn gebouwd uit diverse stevige verbindingen. Het is verkrijgbaar in twee verschillende opties: thermisch verzinkt en gepoedercoat met UV-bestendige poedercoating of als een stalen constructie: gezandstraald, ijzergefosfateerd, poeder verzinkt en gepoedercoat met UV-bestendige coating met het QUALICOAT-certificaat. Staanders zijn doorgaans standaard in RAL 7040 grijs gepoedercoat. Indien een andere kleur wordt toegepast is dit RAL 5015 blauw, RAL 1023 geel, RAL 3020 rood, RAL 6029 groen, RAL 2009 oranje, RAL 9005 zwart of RAL 7016 antraciet.

RVS

Diverse toestellen worden in RVS geleverd. Ook is het mogelijk als extra optie om sommige toestellen in RVS te leveren. Standaard wordt RVS304 gebruikt voor alle RVS staanders, stangen, glijbanen, kettingen en bevestigingsmateriaal. Als uw situatie daar om vraagt (dicht bij de kust) kan gekozen worden voor RVS 316 Met een glad oppervlak is het volledig weerbestendig, waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd.

Gerecycled composiet

De staanders uit de Recycled serie worden geproduceerd uit 100% ge-upcycled kunststof. Dit materiaal bestaat uit kunststof folies en texiel afval. De palen zijn altijd weer opnieuw volledig te recyclen daardoor het een milieuvriendelijk en duurzame keuze is. Gerecycled kunststof is bestand tegen corrosie en neemt geen vocht, vuil of andere vloeistoffen of. Ook is dit materiaal volledig bestand tegen rotting.

HDPE

HDPE is een polyethyleen met hoge dichtheid. Het is een hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, dat wil zeggen dat het waterdicht is, bestand tegen vorst, UV-straling of vocht. We gebruiken drielaagse platen (met een zwarte kern van 100% gerecycled granulaat) voor de productie van verschillende panelen, daken en andere speelplaatscomponenten. HDPE is zeer goed recyclebaar.

HPL

Een HPL plaat bestaat uit een houtvezel- of papierkern en twee toplagen. De kern van de plaat bestat uit verschillende lagen houtvezel en papier dat doordrenkt is met fenolhars. HPL-platen zijn bestand tegen chemische en biologische factoren, UV-stralen en fluctuerende weersomstandigheden. Dit laminaat wordt gebruikt voor de productie van verschillende soorten panelen, daken en andere speelplaatscomponenten. Het is PFEC-gecertificeerd.

HEXA Platforms

HPL HEXA zijn antislip- en waterdichte platforms en klimwanden gemaakt van antislip-HPL of, optioneel, waterdicht antislip-multiplex. Kruis gestructureerd multiplex gecoat met een heet geperste fenolische film met een opdruk van het honingraatoppervlak – het biedt een verhoogde weerstand tegen slijtage, mechanische schade en chemische middelen. Het is PFEC-gecertificeerd.